Babiččiny květákové placičky

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Stredné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Chutný bezmasý pokrm

Ingredience

  • 1 menší květák
  • 3 vejce
  • Hrubá mouka (cca 6 lžic)
  • Sůl
  • Pepř
  • Kmín
  • Tatarská omáčka nebo majonéza Hellman's

Příprava

Květák rozebereme na růžičky, košťál nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené a okmínované vody. Vaříme 10-15 minut do změknutí.

Potom scedíme a necháme úplně vychladnout.

Rozmačkáme vidličkou nebo šťouchadlem na brambory, přidáme vejce a mouku a důkladně promícháme. Dochutíme solí a pepřem.

V pánvi si rozehřejeme sádlo nebo olej a smažíme z obou stran.

Podáváme horké s bramborami, opečenými bramborami, bramborovou kaší nebo jen tak samotné 🙂

Tip na závěr : Výborně chutná s Hellmann’s majonézou!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept