Květákový mozeček

Autor: Maky Kuchařová HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Rychlý, zdravý recept pro milovníky českých klasik. Základem květákového mozečku je květák, vajíčka a tuk, na kterém tyto suroviny opeče. Tento jednoduchý recept zahrnuje máslo, cibulku a také petržel. Čerstvé bylinky každé jídlo posunou o úroveň výš! Nebojte se petržel vyměnit třeba za pažitku, máte-li ji radši.

Ingredience

  • 1 květák
  • 2 lžíce másla
  • Velká cibule
  • 3 vejce
  • Petržel
  • Sůl
  • Knorr mletý pepř z Vietnamu
  • Brambory jako příloha

Příprava

Květák očistíme a rozkrájíme na menší růžičky. Dáme do vroucí osolené vody a vaříme do změknutí.

Slijeme vodu a květák rozšťoucháme.

Na pánvi rozpustíme máslo a necháme na něm pomalu zesklovatět cibuli nadrobno. Přidáme květák a vše společně zamícháme. Osolíme, opepříme.

Do hrnečku si rozklepneme 3 vajíčka, rozšleháme a vlijeme do květákové směsi. Pánev stáhneme z plamene a vše necháme dojít. Nakonec vmícháme hrst petržele nakrájenou najemno.

Tip na závěr : Květákový mozeček můžeme podávat s ranými brambory vařenými ve slupce.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept