Klasický květákový mozeček

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
3 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Květáková klasika

Ingredience

  • 1 malý květák
  • 3 vejce
  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • kmín

Příprava

Květák důkladně omyjeme a rozdělíme na růžičky. Uvaříme květák v osolené vodě a necháme vychladnout.

Cibuli nakrájíme na malé kousky a opečeme na másle, přidáme na drobno nakrájený květák a cca 5 minut opékáme.

Směs osolíme a okořeníme kmínem.

Vajíčka si rozšleháme v hrnečku a přimícháme ke květáku. Za stálého míchání opékáme jen krátce, aby se vajíčka nevysušila.

Tip na závěr : Výborně chutná s čerstvou petrželkou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept