Kynuté ovocné knedlíky (těsto z domácí pekárny)

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 120 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Sladká kynutá klasika.

Ingredience

  • 250 ml vody
  • 3 PL cukru
  • půl kostky droždí (21g)
  • 2 PL oleje
  • špetka soli
  • 150 g hladké mouky
  • 450 g hrubé mouky
  • ovoce (švestky/meruňky/jahody/borůvky)

Příprava

Do pekárny dáme nejprve tekutiny, na ně sypké suroviny. Pozor, aby se sůl nedostala na droždí. Zvolíme program „

Těsto“

.

Vykynuté těsto vyndáme, propracujeme a rozdělíme na kousky, do každého zabalíme ovoce. Knedlíky necháme nakynout. Poté je vaříme 4-6 minut v mírně osolené vodě, vyplavou na hladinu.

Na talíři je ochutíme tím, co kdo má rád –

strouhaný tvaroh, cukr moučka, skořice, kakao, rozpuštěné máslo,…

Tip na závěr : Dobrou chuť!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept