Kynutý koláč s rebarborou/švestkou/borůvkou/meruňkou/.. a tvarohem, posypaný drobenkou

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 180 minut Doba přípravy
Stredné Obtížnost
1 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Babičkovská klasika

Ingredience

  • 250g hladké mouky
  • 250g polohrubé mouky
  • 6 PL oleje
  • 1 žloutek
  • 50g cukru
  • špetka soli
  • 250 ml mléka
  • 1 kostka droždí

Příprava

Nejprve si připravíme kvásek - do vlažného mléka zamícháme 1 PL mouky, 1 ČL cukru a rozdrobíme kostičku droždí. Necháme na teplém místě alespoň 15 minut odstát.

Mouku prosejeme do mísy přes síto a smícháme se zbytkem ingrediencí na těsto. Nakonec uděláme v těstě důlek do kterého nalijeme kvásek.

Prohněteme, dokud nevznikne kompaktní těsto. Necháme přikryté utěrkou na teplém místě alespoň 60 minut kynout,

Ingredience Tvarohová vrstva

  • 250g tučného měkkého tvarohu
  • moučkový cukr dle chuti
  • 1 celé vajce

Příprava Tvarohová vrstva

Vše společně vyšleháme mixérem.

Po vykynutí těsta ho rozválíme a přeneseme na pečící papír na plech. (1 velký koláč/2 menší). Prsty naznačíme okraje koláče. Poté na těsto naneseme tvarohovou vrstvu.

Ingredience Ovocná vrstva

  • rebarbora (8 šlahounů - cca 400g), nebo jiné ovoce

Příprava Ovocná vrstva

Očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Hojně zasypeme ovocem tvarohovou vrstvu.

Tip na závěr : Dobrou chuť!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept