Příprava
Nejdříve ve větším hrnci necháme nasucho nebo na troše oleje zatáhnout maso. Když je pěkně hnědé, zalijeme ho vroucí vodou a přidáme koření – asi tak 4 bobkové listy, 6 kuliček nového koření a tři hřebíčky. Pořádně osolíme a necháme tři hodiny jemně probublávat.
Maso ve vývaru kontrolujeme vidličkou – když je měkké, máme hotovo. Vývar použijeme jako základ omáčky, je ale možné, že nám ho dost zbyde. V tom případě ho doporučujeme dát do lednice nebo do mrazáku a použít do dalších receptů.
V hlubší pánvi si rozehřejme asi dvě lžíce přepuštěného másla a na něm opečeme cibulku nakrájenou nadrobno. Když zesklovatí, zasypeme ji asi třemi lžícemi hladké mouky a mícháme. Vytvoříme tak jíšku. Když je jíška zlatavá, zaliejme ji horkým vývarem, přidáme pasírovaná rajčata, rajřatový protlak a asi 10 minut provaříme. Nakonec omáčku dosolíme, opepříme a dochutíme asi 2-3 lžícemi cukru. Můžeme ji také dokyselit citronovou šťávou. Pokud by se nám zdála málo hustá, můžeme ji zahustit hotovou jíškou.
Maso nakrájíme na menší kousky a servírujeme s omáčkou.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář