Lahodná zelňačka z potravin budoucnosti

Autor: Future 50 Food HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 45 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Pálí Pikantnost

Klasickou zelňačku všichni známe, tento recept na jinak klasickou polévku ale neobsahuje klobásu – zato více zeleniny. Jen 45 minut a rychlý a zdravý oběd máte na stole!

Ingredience

  • 1 cibule
  • 150 g pórku
  • 100 g kořenové petržele (F50F)
  • 150 g mrkve
  • 750 g bílého zelí
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 Knorr Organický jelly bujón zeleninový
  • 2 lžíce Knorr Kari
  • Pepř

Příprava

Oloupeme a nakrájíme cibuli. Omyjeme a nakrájíme pórek na kolečka. Oloupeme kořenovou petržel a mrkev a nakrájíme na malé kostičky. Nakrájíme bílé zelí na proužky.

Veškerou zeleninu osmahneme na velké pánvi na oleji asi 5 minut. Zalijeme asi 500 ml vody, přidáme Knorr Organický jelly bujón a Knorr Kari a přivedeme k varu.

Přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni 30 minut. Okořeníme pepřem a podáváme.

Tip na závěr : Servírujeme s nasekanou petrželí, okořeníme špetkou chilli.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept