Lahodné pečené mrkve s cuketou a rýží

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Úžasně snadný recept na lehkou a zdravou večeři či oběd.

Ingredience

  • 250 g mrkví
  • 10 g čerstvého zázvoru
  • 1 lžíce másla či kvalitního margarínu
  • 1 lžíce medu
  • 150 g cukety
  • 60 g jarní cibulky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce Knorr pepř mletý z Vietnamu
  • 200 g rýže (F50F)
  • 1 vanička Knorr bohatý bujón zeleninový
  • 150 g bílého jogurtu

Příprava

Mrkve oloupeme a necháme na jejich konci část zeleného stonku. Zázvor oloupeme a nasekáme.

Na pánvi rozehřejeme tuk a opečeme na něm mrkve i zázvor. Přidáme med a po pár minutách přilijeme půl deci vody. Vaříme asi 10 minut.

Rýži uvaříme podle návodu na obalu – když se voda na rýži vaří, rozpustíme v ní bujón. Mezitím nakrájíme cuketu a jarní cibulku na menší kousky, osolíme, opepříme a opečeme dozlatova na pánvi. Poté vmícháme do uvařené rýže.

Pečené mrkve servírujeme se zeleninovou rýží a štědrou porcí jogurtu.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept