Lahodný a lehký hamburger

Autor: rED HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Letní recept z Drůbežářského závodu Klatovy: burger z kvalitního masa, díky kterému bude hamburger chutný a šťavnatý

Ingredience

  • 500 g 100 % mletého kuřecího masa z DZ Klatovy
  • 1 lžíce kremžské hořčice
  • 2 lisované stroužky česneku
  • 1 lžička bazalky
  • 1/2 lžičky oregana
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 ks nadrobno nakrájené bílé cibule

Příprava

Nejdříve si připravte maso, vložte do mísy a smíchejte s 1 lžící kremžské hořčice, stroužky česneku, lžičkou bazalky, polovinou lžičky oregana, lžičkou soli, lžičkou pepře a nadrobno nakrájenou cibulkou. Pořádně promíchejte a rozdělte na čtyři části. Poté vytvarujte stejně velké koule. Maso zmáčkněte do placky, aby mělo trochu větší průměr než bulka. Udělejte do masa důlek, aby se nenafouklo.

Maso opékejte na grilu zhruba 4 minuty z každé strany.

Ingredience DRESING

  • 100 g nízkotučného jogurtu
  • 1 lžíce kremžské horčice
  • 1/2 lžičky bazalky
  • šťáva z 1/2 limetky
  • 1 stroužek lisovaného česneku

Příprava DRESING

Na dresing smíchejte nízkotučný jogurt, lžíci kremžské hořčice, polovinu lžičky bazalky, šťávu z poloviny limetky, a stoužek lisovaného česneku.

Ingredience PEČIVO

  • 4 celozrné bulky na burgery

Příprava PEČIVO

také pečivo můžete na 2 minuty přidat rozříznutou stranou na rozpálený gril. Poté obě poloviny namažte dresingem.

Tip na závěr : TIPY na veřejná griloviště v České republice: Praha - Na Košíku v Praze 15, Centrální griloviště Praha 13 Brno - Pod Dymou, na Kozí Horce a Sokolovské koupaliště, Kraví Hora Plzeň – Senecký rybník ‚‚Senečák‘‘

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept