Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Langoše

Hodnocení uživatelů:
30 minut 30 minut 20 porcí Snadné

Ingredience

Těsto

  • 1 kilogram hladká mouka
  • 0,7 litru mléko
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžička sůl
  • 1 lžička kmín
  • 2 gramy cukr
  • 5 mililitrů olej

Na dochucení

  • 5 stroužků česnek
  • kečup
  • 200 gramů strouhaný sýr

Příprava

  1. Mouku nasypeme do mísy, přidáme trochu vlažného mléka a cukr, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.
  2. Přidáme zbylé mléko, olej, sůl, kmín a zpracujeme v těsto. Necháme vykynout, pak rozdělíme na asi 20 bochánků, které ještě necháme kynout.
  3. Po vykynutí každý bochánek roztáhneme na placku a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
  4. Česnek si utřeme se solí, naředíme trochou vody a hotové langoše jím potíráme. Ještě potřeme kečupem a posypeme sýrem a můžeme podávat.
Tip: Langoše jde jíst i na sladko - potíráme naředěným medem nabo mažeme marmeládou.
|
|
| Tisk
Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře