Langoše

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
12 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Jako ze stánku (recept na cca 12ks)

Ingredience

  • 500g hladká mouka
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky cukru
  • 42g (1 balení) droždí
  • 300ml mléko

Příprava

Vlažné mléko smícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Kvásek necháme asi 5 minut vzejít v teple.

Mouku osolíme a prosejeme do mísy. Přidáme kvásek a ručním hnětačem vypracujeme těsto. Těsto můžeme vypracovat i ručně.

Hotové těsto necháme aspoň 30 minut kynout v teple.

Následně těsto rozdělíme na malé bochánky, ze kterých budeme později tvořit langoše. Bochánky umístíme na pomoučený tác a necháme ještě chvíli pod utěrkou kynout.

V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje. Nakynuté bochánky vytáhneme do stran a ihned smažíme v oleji dozlatova.

Hotové langoše odkládáme na savý papír, abychom se zbavili přebytečného tuku. Podáváme s vybranými surovinami - sýr, česnek, kečup, či zakysaná smetana, skořice a cukr.

Tip na závěr : Dobrou chuť!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept