Příprava
Vlažné mléko smícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Kvásek necháme asi 5 minut vzejít v teple.
Mouku osolíme a prosejeme do mísy. Přidáme kvásek a ručním hnětačem vypracujeme těsto. Těsto můžeme vypracovat i ručně.
Hotové těsto necháme aspoň 30 minut kynout v teple.
Následně těsto rozdělíme na malé bochánky, ze kterých budeme později tvořit langoše. Bochánky umístíme na pomoučený tác a necháme ještě chvíli pod utěrkou kynout.
V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje. Nakynuté bochánky vytáhneme do stran a ihned smažíme v oleji dozlatova.
Hotové langoše odkládáme na savý papír, abychom se zbavili přebytečného tuku. Podáváme s vybranými surovinami - sýr, česnek, kečup, či zakysaná smetana, skořice a cukr.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář