Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Lasagne

Hodnocení uživatelů:
40 minut 30 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

Masová směs

  • 800 gramů mleté maso
  • 120 gramů rajský protlak
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 1 kus cibule
  • 1 špetka sůl
  • 1 špetka pepř

Sýrová omáčka

  • 50 gramů máslo
  • 1-2 lžíce hladká mouka
  • 500 mililitrů mléko
  • 100 gramů Niva
  • 150 gramů sýr cihla

Ostatní

  • 9 plátků lasagne
  • 150 gramů sýr cihla

Příprava

  1. Na masovou směs si nakrájíme cibulku, na oleji osmahneme, přidáme mleté maso a opečeme. Zasypeme moukou a přidáme rajský protlak. Podlijeme vodou a necháme provařit. Osolíme, opepříme. Můžeme přidat i česnek.
  2. Na sýrovou omáčku si rozehřejeme máslo, přidáme mouku, uděláme jíšku a přilijeme mléko. Sýr si nastrouháme a přidáme do bešamelu, provaříme, dokud se sýr nerozpustí. Pokud se nám zdá omáčka příliš hustá, přidáme ještě mléko.
  3. Na dno zapékací misky dáme trochu sýrové omáčky. Na to vyskládáme 3 plátky lasagní. Pak přidáme 1/3 masové směsi a přelijeme 1/2 sýrové omáčky.
  4. Pak dáme opět 3 pláty lasagní, 1/3 masové směsi a zbytek sýrové omáčky. Na to naskládáme zbylé pláty lasagní.
  5. Nakonec nasypeme zbytek masové směsi. A dáme péct. Pečeme na 180 stupňů, asi 30 - 35 minutek. Tak 5 minut před koncem pečení posypeme strouhaným sýrem.
Tip: Na sýrovou omáčku můžeme použít i jiné druhy sýru a přidat čerstvé bylinky.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře