Lasagne bolognese

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 90 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
Zvol velikost porce Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Italská klasika s mletým masem, rajčaty, bešamelem a parmazánem

Ingredience

  • 500 g mletého hovězího masa
  • velká cibule
  • 400 ml rajčatová passata
  • 500 g konzervovaných rajčat
  • lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • 200 g parmazánu
  • balení těstovin na lasagne

Příprava

Cibuli oloupeme a nasekáme na drobno.

Na oleji necháme cibuli zesklovatět a přidáme maso. Vařečkou se snažíme maso rozdělit na kousky a osmažíme.

Důkladně osolíme. Když je maso opečené, přidáme rajčatovou passatu a konzervovaná rajčata a asi 30 minut necháme dusit.

V hrnci si rozehřejeme máslo, zasypeme moukou a necháme spojit jíšku. Tu zalijeme mlékem a za stáleho míchání necháme zhoustnout. Důkladně osolíme.

Parmazán nastrouháme na hrubo.

Pekáč vhodný do trouby vytřeme máslem a dno poklademe těstovinami na lasagne. Na těstoviny dáme vrstvu směsi masa a rajčat, tu zalijeme bešamelem a posypeme sýrem. Na sýr opět těstoviny a takto opakujeme, než spotřebujeme všechny suroviny.

Poslední vrstva by měla být silnější vrstva sýra.

Vložíme do trouby na 180 stupňů na cca 40 minut.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept