Lasagne s krůtím masem

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 90 minut Doba přípravy
Stredné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Italská klasika.

Ingredience

  • 12 plátků lasagní
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 cibule
  • 1 menší cuketa
  • 3 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 400g mletého krůtího masa
  • 1 PL másla
  • 1 PL citrónové šťávy
  • 400g rajčat z konzervy (i se šťávou)
  • 2 PL rajského protlaku
  • sůl, pepř, italské bylinky
  • 250ml smetany 12%
  • 250g strouhaného sýru (Cheddar)

Příprava

Lasagne uvaříme dle návodu v osolené vodě s kapkou oleje.

Ve vysoké pánvi na oleji osmahneme cibuli nadrobno, prolisovaný česnek, nastrouhanou mrkev a cuketu na kostičky. Restujeme dvě, tři minuty a přidáme maso. Ochutíme solí, pepřem a italskými bylinkami. Přidáme lžíci másla, promícháme.

Přidáme rajčata z kozervy i se šťávou, rajský protlak, citróvou šťávu. Dusíme cca 40 minut.

Poté vmícháme kelímek smetany, necháme přejít varem.

Zapékací mísu vymažeme olejem. Vrstvíme lasagne a masovou směs, kdy na masovou směs vždy dáme hrst strouhaného cheddaru. Vršek zasypeme zbylým sýrem a dáme péct na 180 st. cca 40 minut. Dokud povrch nezezlátne.

Tip na závěr : Dobrou chuť!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept