Lehce pikantní čočkové kari se špenátem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí

Receptů na rychlé kari není nikdy dost. Tohle báječné čočkové kari se špenátem poslouží jako skvělá večeře – a když se nesnězená část rozleží do druhého dne, vychutnáte si ho i k obědu.

Ingredience

  • 1 cibule
  • 275 g rajčat
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce kari
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 80 g červené čočky (F50F)
  • 1 vanička Knorr bohatého bujónu zeleninového
  • 250 g špenátu
  • 1 lžička koření Garam Masala
  • 150 g rýže basmati

Příprava

Cibuli nakrájíme na půlkroužky a rajčata na kostky. Cibuli osmahneme na oleji dozlatova. Přidáme kari, nastrouhaný zázvor, česnek a zahřejeme.

Přidáme rajčata, čočku, bujón, 400 ml vody a vaříme asi 15 minut.

Do čočkové směsi postupně přidáváme špenát a necháme ho zavadnout.

Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Na závěr dochutíme kari garam masalou a podáváme s rýží.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept