Lehký salát z quinoy s jogurtovým dipem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Quinoa je superpotravina, která výborně chutná a ještě prospívá našemu zdraví. Vyzkoušejte tuto marockou verzi s lehkým dipem z bílého jogurtu.

Ingredience

  • 250 g quinoy (F50F)
  • 1 cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500 g rajčat (F50F)
  • 2 plechovky cizrny
  • 1⁄2 lžičky římského kmínu
  • 1 špetka skořice
  • 1 Knorr bohatý bujón zeleninový
  • 150 g jogurtu
  • Hrst čerstvého koriandru
  • Knorr Pepř mletý z Vietnamu
  • 1 až 2 lžičky lněného semínka

Příprava

Quinou uvaříme podle návodu na obalu spolu s bujónem. Cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme na oleji. Přidáme k ní rajčata a deci vody a vaříme dalších 5 minut.

Scedíme cizrnu a spolu s kmínem, skořicí a pepřem přidáme do pánve.

Jogurt smícháme s koriandrem, solí a pepřem.

Quinou servírujeme s teplou zeleninovou směsí, jogurtovým dipem a lněným semínkem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept