Příprava
Lilky nakrájíme podélně na plátky. Posolíme a necháme hodinu vypotit. Pak je osušíme papírovou utěrkou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a lilky do ní dáme na čtvrt hodinky péct (na plechu), aby změkly.
V pánvi či hrnci přivedeme k varu trochu vody a plátky lasagní do ní vždy před vrstvením na minutku až dvě ponoříme. Chceme, aby změkly.
Mozarellu si natrháme do mističky. Parmazán nastrouháme. Do většího pekáče začneme vršit vrstvy lasagní – rajčatovou směs, pak plátky lasagní, bešamel, lilky, mozarellu. mozarellu – a zase bešamel. Končíme bešamelovou vrstvou a dáme do trouby na dalších 40 minut. Na posledních deset minut posypeme vršek lasagní strouhaným parmazánem, který se nám rozpustí a krásně zezlátne.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář