Příprava
Ze surovin na těsto na vále vypracujeme těsto a necháme 30 minut v chladu odpočinout.
Tvaroh a zakysanku utřeme s vyšlehanými bílky a cukrem na hladký krém. Můžeme dochutit citronovou kůrou a šťávou. Pokud je tvaroh moc řídký, přidáme trochu vanilkového pudingu.
Těsto rozválíme o něco více než je plech, aby byly okraje. (40 dkg těsta necháme na mřížky)
Plech vyložíme těstem a dno propícháme vidličkou a vytvoříme okraj.
Těsto na mřížky vyválíme a rozkrájíme rádýlkem.
Těsto na dně plechu potřeme marmeládou, na to navrstvíme vrstvu z tvarohu a poklademe opatrně mřížkami.
Pečeme při 170 stupních asi 35 minut.
Po vychladnutí pocukrujeme.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář