Lívance kynuté přes noc

Autor: Martik1278543 HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Užijte si na snídani lívance, které jsou krásně nadýchané a to díky pomalému kynutí v lednici přes noc.

Ingredience

  • 250 ml mléka
  • 150 g hladké mouky
  • 7 g čerstvého droždí
  • lžíce cukru písek
  • žloutek

Příprava

Nejdříve si vytvořte kvásek a to tak, že droždí rozdrobte do menší nádoby spolu se lžící cukru a zamíchejte dohromady. Zalejte lehounce ohřátym mlékem (cca 50 ml) přidejte lžičku hladké mouky a počkejte až vzejde kvásek.

Do větší mísy dejte hladkou mouku, zbytek mléka, žloutek, kvásek a vše dobře promíchejte metličkou.

Mísu zakryjte folii, nebo alobalem a vložte do lednice.

Ráno z lednice vyndejte těsto, promíchejte a nechejte 15 minut v pokojové teplotě.

Lívance opékejte na rozpálené panvi bez tuku a podávejte se vším co máte rádi.

Tip na závěr : Zkuste lívance ozdobit šlehačkou a čerstvým ovocem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept