Lososová francouzská pomazánka rillettes

Autor: Richard HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 75 minut Doba přípravy
Stredné Obtížnost
Nepálí Pikantnost

Pro speciální slavnostní příležitosti připravíme lososovou pomazánku zabalenou do plátků cukety a ozdobenou mrkví a pažitkou.

Ingredience

  • 0,5 l vody
  • 0,2 l bílého vína
  • Špetka soli
  • 5 kuliček celého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 tenké plátky citronu i se slupkou
  • 2 bobkové listy
  • 10 cm stonku z řapíkatého celeru
  • 5 cm pórku
  • Snítka tymiánu

Příprava

Do rendlíku vložíme vodu, bílé víno, řapíkatý celer, pórek a dochutíme solí, pepřem, novým kořením, citrónem, bobkovým listem a tymiánem. Přivedeme k varu a vaříme po dobu 10 minut.

Ingredience Losos

  • 300 g lososa vcelku i s kůží
  • 120 g uzeného lososa
  • 4 lžíce Hellmann´s Majonézy Delikátní
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 citron (na dochucení)
  • Pažitka nebo jarní cibulka
  • 1 mladá cuketa
  • Bylinky, ředkvičky, paprika
  • mrkev na ozdobu

Příprava Losos

Po 10 minutách přidáme lososa i s kůží a vaříme dalších 15 minut. Po uvaření, stáhneme vývar z ohně a necháme zchladnout.

Z lososa obereme světlé maso, přidáme k němu uzeného lososa nasekaného na kousky a majonézu. Dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem.

Pomazánku vložíme do lednice a necháme ji odležet po dobu 2 hodin. Poté přidáme nasekanou pažitku nebo jarní cibulku a můžeme podávat.

Lososovou pomazánku servírujeme s plátky cukety, které vytvoříme škrabkou na brambory. Do každého plátku naneseme trochu pomazánky, zabalíme a ozdobíme ředkvičkou, paprikou nebo mrkví.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept