Příprava
Do rendlíku vložíme vodu, bílé víno, řapíkatý celer, pórek a dochutíme solí, pepřem, novým kořením, citrónem, bobkovým listem a tymiánem. Přivedeme k varu a vaříme po dobu 10 minut.
Pro speciální slavnostní příležitosti připravíme lososovou pomazánku zabalenou do plátků cukety a ozdobenou mrkví a pažitkou.
Do rendlíku vložíme vodu, bílé víno, řapíkatý celer, pórek a dochutíme solí, pepřem, novým kořením, citrónem, bobkovým listem a tymiánem. Přivedeme k varu a vaříme po dobu 10 minut.
Po 10 minutách přidáme lososa i s kůží a vaříme dalších 15 minut. Po uvaření, stáhneme vývar z ohně a necháme zchladnout.
Z lososa obereme světlé maso, přidáme k němu uzeného lososa nasekaného na kousky a majonézu. Dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem.
Pomazánku vložíme do lednice a necháme ji odležet po dobu 2 hodin. Poté přidáme nasekanou pažitku nebo jarní cibulku a můžeme podávat.
Lososovou pomazánku servírujeme s plátky cukety, které vytvoříme škrabkou na brambory. Do každého plátku naneseme trochu pomazánky, zabalíme a ozdobíme ředkvičkou, paprikou nebo mrkví.
Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář