Luštěninová polévka s kostičkami z opečeného lilku

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 35 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Teplá polévka plná živin, to je v chladnějších měsících nutnost. Vyzkoušejte tuto zeleninovo-luštěninovou polévku s netradičními kostičkami z pečeného lilku.

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 rajčata
  • 100 g cizrny z plechovky
  • 50 g červené čočky
  • 50 g předem namočené zelené čočky
  • 2 vaničky Knorr bohatého bujonu zeleninového
  • 1 lilek
  • 2 snítky tymiánu
  • 20 g sezamových semínek (F50)
  • Sůl a pepř
  • Olej

Příprava

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkve oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata nakrájíme podle jejich velikosti na čtvrtky až osminky.

V hrnci rozehřejeme olej a opečeme na něm cibuli, mrkev i rajčata. Přidáme litr vody, přivedeme k varu a přihodíme do něj zelenou čočku.

Polévku vaříme asi čtvrt hodiny (záleží na konkrétní čočce), pak do ní přidáme červenou čočku a vaříme, dokud není al dente. Na závěr polévku dochutíme bujonem, který v ní rozpustíme. A přidáme scezenou cizrnu.

Mezitím si připravíme vložku do polévky – lilek nakrájíme na malé kostičky a ty spolu s tymiánem opečeme na oleji. Opečené kostičky obalíme v sezamu.

Luštěninovou polévku servírujeme s lilkovými kostičkami.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept