Luxusní koprová omáčka s bramborami

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tenhle jednoduchý recept na koprovku si zamilujete. Skvěle chutná s vajíčkem a bramborami, parádní přílohou je ale také třeba karlovarský knedlík.

Ingredience

  • 12 brambor, oloupaných, nakrájených na kostky
  • sůl
  • 3 PL másla
  • 3 PL hladké mouky
  • 500 ml vody
  • 200 ml vývaru (z masa či kostí)
  • 4 vejce vařená natvrdo
  • svazek kopru bez stonků
  • cukr
  • ocet
  • 250 ml 30% smetany

Příprava

Brambory dáme vařit do osolené vody.

Do hrnce dáme máslo, rozpustíme ho, pak na něm z mouky za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, rozmícháme a vaříme 20 minut.

Pokud bude omáčka moc hustá, přidáme ještě vývar. Do omáčky přidáme kopr, osolíme, osladíme, okyselíme octem a necháme přejít varem. Poté přidáme smetanu a ještě dochutíme, už nevaříme.

Scedíme brambory. Vejce oloupeme a rozkrojíme. A můžeme servírovat.

Tip na závěr : Dobrou chuť! Místo brambor lze podávat s kynutým knedlíkem, místo vajíčka s hovězím masem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept