Magická moussaka bez masa

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tahle lahodná moussaka kombinuje chutě rajčat, grilovaného lilku, veganského mletého a bešamelu bez mléka. Jak to dělá? Mrkněte na recept!

Ingredience

  • 2 balení Magic Mince od The Vegetarian Butcher
  • 500 g brambor
  • 30 ml olivového oleje
  • 30 g mouky
  • 300 ml sojového mléka
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 plechovky krájených rajčat
  • 3 lilky
  • 3 snítky rozmarýnu
  • Muškátový oříšek
  • Olej na smažení
  • Pepř a sůl

Příprava

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Oloupáme brambory a nakrájíme je na plátky po 1 cm. Brambory vaříme asi 10 minut, dokud nejsou měkké (ale pozor, nesmí být rozvařené).

Lilek nakrájíme na plátky o tloušťce 1 cm a posypeme solí. Necháme jej vypotit, pak jej osušíme papírovou utěrkou a ogrilujeme z obou stran dozlatova.

Na oleji osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno a utřený česnek. Přidáme veganské mleté a opečeme. Do směsi nyní přijdou rajčata a nasekané snítky rozmarýnu. Osolíme a opepříme.

Omáčku uděláme tak, že na troše oleje zasmahneme mouku – na mírném plameni to trvá asi pět minut. Do mouky přidáme sojové mléko, sůl a muškátový oříšek.

Do vymaštěného pekáčku rozložíme polovinu brambor, na které přijde půlka rajčatové omáčky, půlka lilku a půlka sojové omáčky. Vrstvy opakujeme a moussaku dáme zapéct na půl hodiny do předehřáté trouby.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept