Příprava
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Oloupáme brambory a nakrájíme je na plátky po 1 cm. Brambory vaříme asi 10 minut, dokud nejsou měkké (ale pozor, nesmí být rozvařené).
Lilek nakrájíme na plátky o tloušťce 1 cm a posypeme solí. Necháme jej vypotit, pak jej osušíme papírovou utěrkou a ogrilujeme z obou stran dozlatova.
Na oleji osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno a utřený česnek. Přidáme veganské mleté a opečeme. Do směsi nyní přijdou rajčata a nasekané snítky rozmarýnu. Osolíme a opepříme.
Omáčku uděláme tak, že na troše oleje zasmahneme mouku – na mírném plameni to trvá asi pět minut. Do mouky přidáme sojové mléko, sůl a muškátový oříšek.
Do vymaštěného pekáčku rozložíme polovinu brambor, na které přijde půlka rajčatové omáčky, půlka lilku a půlka sojové omáčky. Vrstvy opakujeme a moussaku dáme zapéct na půl hodiny do předehřáté trouby.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář