Makovec s citónvou polevou

Autor: Maky Kuchařová HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 35 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost

Klasická buchta na plech ozvlátnní citrónovou polevou.

Ingredience

  • 2 hrníčky polohrubé mouky
  • 1 hrníček cukru krystal
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • ½ hrníčku oleje
  • 1 hrníček mléka
  • 1 hrníček mletého máku
  • kůra z 1 citrónu

Příprava

Vyšleháme žloutky s cukrem, přisypeme mouku s práškem do pečiva, přidáme ostatní sypké ingredience, mokré ingredience spojíme v míse zvlášť.

Z bílků vyšleháme sníh se špetkou soli.

Poté mokrou směs postupně zašleháme do sypké a nakonec vmícháme opatrně sníh z bílků.

Pečeme na 180°C přibližně 20 minut.

Ingredience Poleva

  • 200g cukru moučka
  • 1 PL horké vody
  • šťáva z 1 citronu

Příprava Poleva

Mezitím si připravíme polevu. Vše smícháme v misce a necháme chladit v lednici.

Nanášíme na vychladlou buchtu, necháme alespoň hodinu schnout na chladném místě.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept