Příprava
Vezememe dortovou formu o průměru 20 cm a dno vyložíme pečícím papírem.
Oddělíme bílky od žloužků, žloutky dáme stranou. V míse ušleháme bílky, následně přidáme cukr a vyšleháme pevný, lesklý sníh. Do sněhu zašleháme žloutky. Nakonec lehce stěrkou vmícháme mouku s práškem do pečiva.
Těsto nalijeme do připravené formy a dáme péct trouby vyhřáté na 175°C, pečeme zhruba 30 min. Propečenost zkontrolujeme špejlí. Korpus necháme vychladnout.
Připravíme si krém. V misce ušleháme mascarpone, smetanu, cukr a vanilkovou pastu. Šhleháme tak dlouho, dokud nemáme hladký pevný krém.
Korpus dvakrát vodorovně prořízneme. První plát potřeme marmeládou, poté krémem, na nej těsně vedle sebe poklademe mražené maliny a opět přetřeme krémem, aby maliny nebyly nikde vidět. Přiklopíme druným plátem korpusu a postup opakujeme. Nakonec položíme třetí plát korpusu a vše zahladíme krémem. Dort necháme v lednici ztuhnout.
Nakonec dort ozdobíme dle své fantazie malinami, borůvkami a makronkami.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář