Malinový dort s krémem z mascarpone a smetany

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 120 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
12 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Lehký piškotový korpus s krémem z mascarpone, smetany a malin. To je kombinace, se kterou sklidíte velký úspěch.

Ingredience

  • 3 vajíčka
  • 105 g hladké mouky
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • 105 g cukru krupice
  • 500 g mascarpone
  • 500 ml smetany ke šlehání 33%
  • cukr moučka dle chuti
  • vanilková pasta nebo semínka z vanilkového lusku
  • 350g mražených malin
  • rybízová marmeláda
  • maliny, borůvky a malinové makronky na ozdobení

Příprava

Vezememe dortovou formu o průměru 20 cm a dno vyložíme pečícím papírem.

Oddělíme bílky od žloužků, žloutky dáme stranou. V míse ušleháme bílky, následně přidáme cukr a vyšleháme pevný, lesklý sníh. Do sněhu zašleháme žloutky. Nakonec lehce stěrkou vmícháme mouku s práškem do pečiva.

Těsto nalijeme do připravené formy a dáme péct trouby vyhřáté na 175°C, pečeme zhruba 30 min. Propečenost zkontrolujeme špejlí. Korpus necháme vychladnout.

Připravíme si krém. V misce ušleháme mascarpone, smetanu, cukr a vanilkovou pastu. Šhleháme tak dlouho, dokud nemáme hladký pevný krém.

Korpus dvakrát vodorovně prořízneme. První plát potřeme marmeládou, poté krémem, na nej těsně vedle sebe poklademe mražené maliny a opět přetřeme krémem, aby maliny nebyly nikde vidět. Přiklopíme druným plátem korpusu a postup opakujeme. Nakonec položíme třetí plát korpusu a vše zahladíme krémem. Dort necháme v lednici ztuhnout.

Nakonec dort ozdobíme dle své fantazie malinami, borůvkami a makronkami.

Tip na závěr : Dort je ideální dělat den dopředu, aby se krásně proležel.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept