Mango sticky rice

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tradiční thajský dezert.

Ingredience

  • 1 hrnek glutinous rýže (s vysokým obsahem škrobu, syrová bílá, po uvaření průhledná)
  • 2 hrnky vody
  • 200 ml kokosového mléka z plechovky
  • 50 g třtinového cukru
  • velká špetka mořské soli
  • zralé mango
  • opražená sezamová semínka

Příprava

Rýži si namočíme minimálně 4 hodiny předem do dostatečného množství vody. Nejlepší je nechat rýži namočenou přes noc. Před vařením rýži přecedíme a pořádně propereme ve vlažné vodě. Necháme ji okapat. Rýži uvaříme v rýžovaru.

Mezitím si připravíme kokosovou omáčku. V rendlíku ohřejeme kokosové mléko, přidáme cukr a sůl a ohříváme, dokud směs nebude jednotná.

Když je rýže hotová, promícháme ji a přilijeme asi polovinu kokosové omáčky. Opět promícháme a pokud bude třeba, přilijeme ještě část. Trochu omáčky si necháme stranou na finální polití rýže na talíři. Rýže by měla být vlhká, ale rozhodně by neměla v omáčce plavat.

Rýži servírujeme na talíři /v misce politou trochou omáčky, obloženou mangem a posypanou sezamem.

Tip na závěr : Podáváme teplé i za studena. Pozor! Velmi záleží na výběru rýže.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept