Příprava
Rýži si namočíme minimálně 4 hodiny předem do dostatečného množství vody. Nejlepší je nechat rýži namočenou přes noc. Před vařením rýži přecedíme a pořádně propereme ve vlažné vodě. Necháme ji okapat. Rýži uvaříme v rýžovaru.
Mezitím si připravíme kokosovou omáčku. V rendlíku ohřejeme kokosové mléko, přidáme cukr a sůl a ohříváme, dokud směs nebude jednotná.
Když je rýže hotová, promícháme ji a přilijeme asi polovinu kokosové omáčky. Opět promícháme a pokud bude třeba, přilijeme ještě část. Trochu omáčky si necháme stranou na finální polití rýže na talíři. Rýže by měla být vlhká, ale rozhodně by neměla v omáčce plavat.
Rýži servírujeme na talíři /v misce politou trochou omáčky, obloženou mangem a posypanou sezamem.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář