Marokánky

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
Zvol velikost porce Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Výborné cukroví plné ořechů s čokoládou – to jsou tradiční marokánky. Vánoční cukroví, jehož základ tvoří kousky ořechů, kandovaného ovoce a dobrot podle naší chuti – to vše ponořené do polevy z kvalitní čokolády.

Ingredience

  • 130 ml mléka
  • 5 lžic moučkového cukru
  • 20 g másla
  • 10 g hladké mouky
  • 80 g kandované pomerančové kůry
  • 160 g loupaných mandlí
  • čokoláda na potření

Příprava

V kastrůlku smícháme mléko, cukr, máslo a mouku a přivedeme k varu.

Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.

Kandovanou kůru i mandle nasekáme na kousky.

Kůru a mandle přidáme do hmoty v kastrůlku.

Na plech vyloženým pečicím papírem děláme z hmoty hrudky a pečeme cca 10 minut na 180 stupňů.

Po vychladnutí namáčíme v rozpuštěné čokoládě.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept