Mátový sirup – skvělý do šťáv a letních drinků

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 120 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Zvol velikost porce Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Výborný do míchaných nápojů

Ingredience

  • 10 hrstí lístků máty
  • 1 kg cukru krystal
  • 20 g kyseliny citrónové
  • 2 l vody

Příprava

Smícháme vodu s cukrem, přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud směs nezačne houstnout.

Poté odstavíme ze zdroje tepla, přidáme otrhané a omyté lístky máty a necháme alespoň 3 hodiny přikryté louhovat.

Přecedíme přes hustý cedník nebo plátno a přimícháme kyselinu citrónovou a znovu přivedeme k varu. Ještě horké plníme do lahví.

Tip na závěr : V létě chutná v ledových nápojích a v zimě v čaji.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept