Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Mazanec

Hodnocení uživatelů:
90 minut 45 minut 16 porcí Snadné

Ingredience

  • 600 gramů hladká mouka
  • 140 gramů moučkový cukr
  • 1 sáček vanilkový cukr
  • 250 mililitrů mléko
  • 120 gramů máslo
  • 4-5 lžic rozinky naložené v rumu
  • 2 kusy vejce
  • 30 gramů droždí
  • 1 špetka sůl
  • 2-3 lžíce mandle
  • 1 kus vejce na potření

Příprava

  1. Do pekárny si dáme mléko, vejce, rozehřáté máslo, pak přidáme sůl, cukr, vanilkový cukr, mouku a nakonec droždí. Necháme vypracovat těsto. Těsně před koncem hnětení přidáme rozinky, aby zůstali celé.
  2. Po vykynutí těsto rozdělíme na dvě části a z každé části uděláme bochánek. Necháme ještě chvíli kynout na plechu.
  3. Nakonec bochánky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme nasekanými mandlemi. Dáme péct do trouby tak na 45 minut na 160 - 170 stupňů.
Tip: Můžeme uprostřed trochu naříznout, mazanec pak tolik nepraská.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře