Příprava
Připravíme si kvásek. Do vlažného mléka dáme lžičku cukru, přidáme droždí, zamícháme, zasypeme troškou hladké mouky a necháme vzejít na teplém místě, alespoň 15 minut.
Do mísy dáme mouku, sůl, rozehřáté vlažné máslo, žloutky, citr. kůru, do důlku nalijeme kvásek a vypracujeme tužší těsto. Nakonec přidáme do těsta rozinky. Necháme kynout zakryté utěrkou na teplém místě přibližně hodinu.
Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, z každého uděláme bochánek, dáme na plech s pečicím papírem a necháme ještě 15 minut kynout, pak bochánek potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mandlovými plátky a uprostřed nožem naznačíme křížek.
V předehřáté troubě 180°C pečeme asi 35 minut.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář