Medová krkovice s Jalapeno papričkami

Autor: Richard HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 90 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
4 Počet porcí
Pálí Pikantnost

Medová krkovice s jalapeno papričkami spojuje šťavnaté vepřové maso s příjemně sladkou medovou marinádou a pikantní chutí chilli. Krkovice na medu je ideální na grilování nebo pečení, když chcete výrazné maso s lehce karamelizovaným povrchem.

Ingredience

  • 4 plátky krkovice
  • 170 ml olivového oleje
  • 60 ml medu
  • 1 lžíce česneku
  • 2 čerstvé zelené papričky jalapeno
  • Sůl, pepř
  • Grilovací omáčky Hellmann's – např. Steak, Chilli, Garlic

Příprava

Plátky vepřové krkovice očistíme a lehce osušíme.

V misce smícháme med, olej, prolisovaný česnek, vznikne sladko‑slaný základ marinády. Přidáme na kolečka nakrájené jalapeno papričky podle požadované pálivosti, osolíme, opepříme a vše promícháme.​

Maso vložíme do marinády, dobře obalíme z obou stran a necháme alespoň několik hodin, ideálně přes noc, odležet v lednici.

Poté krkovici grilujeme na středním žáru nebo pečeme v troubě, dokud není maso propečené a povrch hezky zkaramelizovaný. Během přípravy můžeme maso potírat zbytkem marinády.

Tip na závěr : Krkovici na medu podávejte s čerstvým salátem, pečenými bramborami nebo křupavým pečivem. Pokud nechcete příliš pálivé maso, část jalapeno nahraďte jemnější paprikou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept