Mexické chilli z hovězího masa

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 130 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Pálí Pikantnost

Dvě hodiny se můžou zdát jako dlouhá doba vaření, ale většinu času chilli jen probublává na plotně a vy u něj vůbec nemusíte být.

Ingredience

  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 10 g zázvoru
  • 500 g hovězího masa
  • 1 plechovka červených fazolí (400 g)
  • 1 plechovka černých fazolí (400 g)
  • 5 lžic slunečnicového oleje
  • 1 lžíce chipotle pasty
  • 1 lžíce Knorr kmín mletý
  • 1 lžička Knorr skořice mleté z Vietnamu
  • 1 lžička Knorr oregano drhnuté z Turecka
  • 400 g rajčat nakrájených na malé kousky
  • 1 paprika, nakrájená na malé kousky
  • 1 vanička Knorr bujón hovězí
  • 500 ml vody

Příprava

Cibulku nakrájíme nadrobno, česnek a zázvor prolisujeme.

Maso nakrájíme na stejně velké kousky.

Oboje fazole propláchneme a necháme okapat.

Na oleji osmažíme cibuli i maso do hněda. Přidáme chipotle pastu, česnek, zázvor, kmín, skořici, oregáno a necháme rozvonět.

Ke směsi přidáme papriky, rajčata a bujón. Podlijeme vodou a vaříme na mírném plameni necelé dvě hodiny.

Na závěr vmícháme fazole, ještě 15 minut vaříme a můžeme podávat.

Tip na závěr : Posypejte petrželkou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept