Mísa z červených sladkých brambor

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Vyzkoušejte recept, který obsahuje červené sladké brambory neboli batáty, které jsou součástí seznamu 50 potravin budoucnosti.

Ingredience

  • 750 g sladkých brambor (F50F)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce Knorr organo drhnuté z Turecka
  • 1 lžíce Knorr majoránka drhnutá z Egypta
  • Sůl a Knorr pepř mletý z Vietnamu
  • 200 g sýru Cottage
  • 2 lžíce připraveného křenu
  • 2 lžíce nízkotučného jogurtu řeckého stylu
  • Šťáva z jednoho citrónu
  • 1 svazek čerstvě nasekané pažitky
  • 1 svazek čerstvě nasekané petržele
  • 2 jablka
  • 500 g červené řepy, vařené a nakrájené na male kousky
  • 150 g řeřichy (F50F)

Příprava

Předehřejeme troubu na 200°C.

Oloupeme a nakrájíme sladké brambory na kousíčky. Umístíme je na plech vystlaný pečícím papírem a přelijeme olejem. Zasypeme kořením, osolené a opepřené pečeme asi 30 minut, občasně promícháme. Když jsou brambory zlatavé a křupavé zvenčí a al dente (na skus) uvnitř, vyjmeme z trouby.

Smícháme cottage sýr s křenem, řecký jogurt, citronovou šťávu, čerstvě nasekané bylinky a jemně osolíme a opepříme.

Opláchneme jablka a nakrájíme je nadrobno, zakapeme citrónovou šťávou.

V misce zkombinujeme sladké brambory, jablko, červenou řepu. Zasypeme směsí s cottage sýrem. Navrch ozdobíme řeřichou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept