Příprava
Fazolky necháme přes noc máčet ve vodě. Poté je slijeme, propláchneme, zalijeme čerstvou vodou a přivedeme k varu, necháme povařit zhruba 20 minut. Vodu osolíme až posledních 5 minut před koncem. Mezitím v hluboké pánvi rozpálíme olej a necháme na něm zesklovatět nasekanou cibuli. Následně přidáme kari pastu, papriku nakrájenou na proužky, zázvor nastrouhaný nahrubo, kmín, koriandr a kurkumu. Vše zlehka osmahneme, přidáme důkladně očištěné neoloupané mladé brambory a opět krátce orestujeme. Poté přidáme bílý jogurt a zalijeme vývarem. Promícháme a vaříme do změknutí brambor, zhruba 15 minut. Na závěr vaření přidáme povolený hrášek, uvařené fazolky, citronovou šťávu a necháme 5 minut dojít. Dle chuti ještě osolíme či opepříme.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář