Moravské koláče ze sušeného droždí

Autor: Adrian HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 120 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
12 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Takéto morevské koláče ste ešte nemali!

Ingredience

  • 500g polohrubej múky (preosiať)
  • 250ml vlažného mlieka
  • 2 žĺtka
  • 1ks sušeného droždia
  • 120g rozpusteného masla
  • 2PL oleja
  • 70g kryštáľového cukru
  • štipka soli
  • Na potretie: 1 žĺtko

Příprava

Do misy dáme preosiatu múku, droždie, cukor, vlažné mlieko, olej, rozpustené maslo, žĺtka a vypracujeme hladké cesto. Poprášime ho múkou, prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme vykysnúť cca 45minút. Po vykysnutí cesto vyvaľkáme na plát (hrubý cca 1cm). Vykrajujeme kolieska pomocou pohárika, ako keď robíme väčšie šišky. Kolieska začneme plniť lekvárom vlastného typu a tvarohovou plnkou. Dáme na plech s pečiacim papierom, a posypeme posýpkou. Pečieme pri teplote 200°C cca 30 minút. Nezabudnime pred upečením potrieť žĺtkom! Dobrú chuť 🙂

Ingredience Posýpka

  • 8PL kryštáľového cukru
  • 8PL polohrubej múky
  • 70ml zmäknutého masla

Příprava Posýpka

Posýpku urobíme tak, že všetky suroviny zmiešame dokopy.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept