Příprava
Mrkev očistěte (čerstvou nebo mladou mrkev není nutné loupat) a nakrájejte na tenké hranolky.
Dejte do mísy, přidejte zbylé ingredience a důkladně promíchejte.
Pečte na 250 °C, dokud mrkev nezezlátne (cca 20 minut). Díky škrobu budou hranolky hezky křupavé.
Všechny ingredience vložte do mixéru a rozmixujte dohladka. Bylinky můžete přidat až na závěr nebo je nasekat a přimíchat do hotového dipu.
Všechny ingredience dejte do mixéru nebo food processoru a rozmixujte. Můžete promixovat jen zlehka, aby v pestu stále zůstaly kousky kapusty, česneku a semínek. Případně rozmixovat dohladka.
Pesto můžete připravit dvěma způsoby. Buď ingredience nasekat nožem na velmi jemno nebo rozmixovat v mixéru či food processoru. Výsledná konzistence bude hodně odlišná, záleží na vlastních preferencích, který typ vám bude vyhovovat více
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář