Mrkvové hranolky s fazolovým dipem a pestem z kapusty

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Nepálí Pikantnost

Že v lednici nic není? Mrkev se ale v kuchyni najde skoro vždy! Vykouzlete s ní jedinečné. S fazolovým dipem z talířů zmízí hned.

Ingredience

  • 700g mrkve
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce bramborového nebo kukuřičného škrobu
  • sůl a pepř
  • 200 g fazolí
  • 100 g Hellmann's omáčky Vegan
  • 2 lžíce okurkového láku nebo 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl a pepř
  • oblíbené čerstvé bylinky
  • 6 svrchních listů kapusty
  • 6 lžic olivového oleje
  • šťáva z 1 citronu
  • 2 stroužky česneku
  • 6 lžic slunečnicových semínek
  • sůl a pepř

Příprava

Mrkev očistěte (čerstvou nebo mladou mrkev není nutné loupat) a nakrájejte na tenké hranolky.

Dejte do mísy, přidejte zbylé ingredience a důkladně promíchejte.

Pečte na 250 °C, dokud mrkev nezezlátne (cca 20 minut). Díky škrobu budou hranolky hezky křupavé.

Všechny ingredience vložte do mixéru a rozmixujte dohladka. Bylinky můžete přidat až na závěr nebo je nasekat a přimíchat do hotového dipu.

Všechny ingredience dejte do mixéru nebo food processoru a rozmixujte. Můžete promixovat jen zlehka, aby v pestu stále zůstaly kousky kapusty, česneku a semínek. Případně rozmixovat dohladka.

Pesto můžete připravit dvěma způsoby. Buď ingredience nasekat nožem na velmi jemno nebo rozmixovat v mixéru či food processoru. Výsledná konzistence bude hodně odlišná, záleží na vlastních preferencích, který typ vám bude vyhovovat více

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept