Mrkvovo-jablečné muffiny z rýžové mouky

Autor: Maky Kuchařová HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
12 Počet porcí

Snídaně, svačinka či dezert s chutí a vůní podzimu. Tyto mrkvovo jablečné muffiny z rýžové mouky jsou chutné a bezlepkové. A to díky rýžové mouce – ta se vyrábí mletím rýže a je přirozeně bezlepková. Oproti jiným bezlepkovým směsím krásně drží pohromadě a hodí se tak i k zahušťování různých těst a směsí.

Ingredience

  • 3 mrkve
  • 1 jablko
  • 1 banán na kaši
  • 100 ml podmáslí
  • 1 vejce
  • 5 lžic medu
  • 5 lžic kokosového oleje
  • 1 a ½ hrnku rýžové mouky
  • 1 lžíce mletého lněného semínka
  • ½ balíčku prášku do pečiva
  • Hrst rozinek
  • Hrst vlašských ořechů
  • Vanilka, Knorr skořice z Vietnamu, perníkové koření

Příprava

Mrkev a jablko oloupeme a nastrouháme nahrubo.

Smícháme zvlášť mokré a suché ingredience. Tedy v jedné míse rozmačkaný banán, mrkev s jablkem, podmáslí, vejce, med a kokosový olej. V druhé míse zase smícháme mouku, lněné semínko, prášek do pečiva, rozinky, vlašské ořechy (nahrubo nasekané) a koření. Obě směsi spojíme mixérem.

Těsto na mrkvovo jablečné muffiny nalijeme do 2/3 výšky do formiček a pečeme na 175 °C po dobu 25 minut.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept