Mrkvovo-rajčatová krémová polévka se smetanou

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 15 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

V této zeleninové polévce dominuje mrkev a rajčata, které doplňuje cuketa, česnek a smetana. Servírujte ji s opečenou quinou, amarantem a černou rýží a užijte si tuto netradiční chuť.

Ingredience

  • 6 mrkví
  • 1 menší cuketa
  • 4 rajčata
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 vanička Knorr bohatého bujónu zeleninového
  • 200 ml smetany na vaření
  • Olivový olej

Příprava

Nejprve si připravíme zeleninu – očistíme ji, pokud je nutné, také oloupeme, a nakrájíme na menší kostky.

Na oleji zpěníme cibulku nakrájenou nadrobno a po chvíli přihodíme prolisovaný česnek a kousky zeleniny. Chvilku opékáme, dáváme však pozor, abychom nespálili česnek (zhořknul by).

Zalijeme litrem vody, přivedeme k varu a v polévce rozpustíme bujon.

Vaříme dalších 15 minut, dokud není zelenina měkká.

Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a vmícháme do ní smetanu. Servírujeme ozdobenou opečenou směsí amarantu, quinoy a černé rýže.

Ingredience Na ozdobu

  • 20 g amaranthu (F50F)
  • 20 g černé rýže
  • 20 g quinoy (F50F)

Příprava Na ozdobu

Na rozpálenou pánev přidáme směs amarantu, quinoy a černé rýže a mícháme 3-4 minuty.

Směs se opeče a měla by lehce „pukat“, podobně jako popcorn. Necháme zchladnout.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept