Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Mrkvový dort

Receptynakazdyden.cz
Recept na mrkvový dort, který je jednoduchý na přípravu a skvěle si na něm pochutnáte!
Hodnocení uživatelů:
30 minut 45-50 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

těsto

  • 3 vejce
  • 3/4 hrnku mléka
  • 3/4 hrnku rozpuštěného rostlinného tuku Hera
  • 1 a 1/2 hrnku cukr
  • 1 balení vanilkového cukru Dr. Oetker
  • 2 lžičky mleté skořice
  • špetka soli
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva Dr. Oetker
  • 2 hrnky na jemno nastrouhané mrkve
  • 2 hrnky mletých vlašských ořechů
  • 1 hrnek ovocného džusu(jablečný, hruškový, pomerančový...)

zdobení

  • 1 kus citrónová šťáva
  • 300-400 gramů moučkového cukru

Příprava

  1. Než začneme pracovat, předehřejeme troubu na 180 °C. Do menší mísy nasypeme mouku, sůl, skořici a prášek do pečiva. Promícháme a odložíme stranou. Do větší mísy dáme rozpuštěnou Heru, přidáme mléko, vejce, cukr, vanilkový cukr a pomocí metly dobře zamícháme. Přidáme nastrouhanou karotku, mleté ořechy a džus. Důkladně promícháme.
  2. Přisypeme suroviny z menší mísy a zpracujeme. Těsto vlijeme do Herou vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 28 cm (můžeme použít i menší pekáček) a pečeme v troubě asi 45–50 minut při 180 °C. Vyjmeme z trouby a necháme vystydnout.
  3. Poleva: Do mísy nasypeme cukr moučku a přilijeme citrónovou šťávu z 1 – 1,5 citronu. Dobře vymícháme do husté polevy. Pokud je poleva řídká (stékala by), přidáme cukr, pokud je moc hustá (nemohli bychom ji rozetřít), přidáme trochu šťávy. Na vychladlý karotkový dort nalijeme polevu a rozetřeme. Polevu necháme ztuhnout a krájíme na porce.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře