Nadýchaná bublanina

Autor: Matapece HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Zvol velikost porce Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Bublanina je velmi jednoduchá, rychlá a vláčná buchta perfektní na snídani, svačinu i jako dezert po obědě. Ovoce můžete zvolit podle chuti, výborné jsou višně, které jsou příjemně nakyslé. Můžete ale vyzkoušet i jiné ovoce - třešně, meruňky, jahody a jiné. Ovoce se dá použít čerstvé nebo mražené.

Ingredience

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1/2 kg vypeckovaných višní nebo jiného ovoce
  • tuk na vymazání plechu
  • hrubá mouka na vysypání plechu

Příprava

Nejprve si připravíme hluboký plech, který vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

Ve větší míse smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Přidáme olej, vejce a mléko a prošleháme ručním mixérem dohladka.

Těsto nalijeme do připraveného plechu a rovnoměrně na něj naskládáme višně.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C asi 30 min dozlatova.

Tip na závěr : Před podáváním můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept