Příprava
Připravíme si dortovou formu o průměru 22 cm, dno vyložíme pečícím papírem a zvenku formu obalíme alobalem.
Sušenky a piškoty rozmixujeme a smícháme s rozpuštěným a vychladlým máslem. Sušenkovou směs namačkáme na dno a okraje formy do výšky cca 2 cm a dáme chladit do lednice.
Mezitím si připravíme náplň. Sýr, cukr a mouku dáme do mísy a společně promícháme metličkou. Postupně přidáváme vajíčka a žloutek a dobře vše zapracujeme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu.
Směs nalijeme na sušenkový základ a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C na 30 minut. Poté stáhneme teplotu na 120°C a cheesecake dopékáme dalších 45 až 55 minut.
Upečený cheesecake vyndáme z trouby a opatrně ho kolem dokola ořízneme od formy, aby při chladnutí nepopraskal. Necháme ho zcela vychladnout ve formě a vložíme do lednice ideálně přes noc. Poté dort přendáme na servírovací tác.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář