Námořnický Labskaus (vegetarián verze)

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Labskaus je tradiční jídlo námořníků ze severní Evropy. Proč takový exotický název? „Labs kausis“ totiž znamená chutné jídlo z kotlíku. Připravuje se z brambor, řepy a okurek. Podává se jako místní specialita v Hamburku a dalších německých přístavech. Tradičně se připravuje z hovězího masa, my pro vás máme ale vege verzi bez masa.

Ingredience

  • 800 g brambor
  • 250 g vařené červené řepy
  • 250 g kyselých okurek
  • 1 malé červené jablko
  • 1 cibule
  • 2 lžíce margarínu
  • Pepř
  • 4 vejce
  • 1 lžíce pražených sezamových semínek (F50F)

Příprava

Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a vaříme ve vroucí vodě cca 20 minut. Polovinu červené řepy a okurky nakrájíme na malé kostičky. Jablko omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky.

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Opečeme na lžíci margarínu, dokud nezesklovatí.

Brambory scedíme, přidáme 4 lžíce láku z okurek a 4 lžíce vody z červené řepy. Rozmačkáme šťouchadlem na brambory.

Vmícháme najemno nakrájenou červenou řepu, kyselé okurky, jablko a cibuli. Dochutíme pepřem podle chuti.

Na zbylém margarínu připravíme volská oka.

Labskaus servírujeme s volským okem, sezamovými semínky a zbylou červenou řepou a kyselými okurkami, které nakrájíme na menší kousky.

Tip na závěr : Můžeme podávat s majonézou Hellmann's.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept