Narozeninový dort

Autor: Maky Kuchařová HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 180 minut Doba přípravy
Náročné Obtížnost

Pečení narozeninového dortu může být pro mnohé noční můrou, s tímto receptem se ale nespletete.

Ingredience

  • 20/30/40 dkg cukru krupice
  • 20/30/40 dkg polohrubé mouky
  • 4/6/8 žloutků
  • sníh z 4/6/8 bílků
  • ½/¾/1 prášek do pečiva
  • 7/10/13 lžic horké vody

Příprava

Cukr a žloutky vyšleháme do pěny.

Přidáme horkou vodu.

Do druhé mísy prosejeme mouku přes sítko, přidáme prášek do pečiva.

Obě směsi spojíme.

Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.

Vychladlý korpus horizonátlně rozkrojíme na 3 části. Dva spodní pláty potřeme ovocným džemem.

Ingredience Krém (množství na největší korpus)

  • 500 g mascarpone
  • 500 g tučného tvarohu
  • 250 ml smetany 33%
  • cukr moučka dle chuti
  • vanilka dle chuti

Příprava Krém (množství na největší korpus)

Vyšleháme smetanu dotuha.

Zašleháme zbytek ingrediencí.

Necháme vychladit v lednici, dokud se nám neupeče korpus.

Krém rozdělíme na 4 části. Zdobičkou na každý plát naneseme krém. (3 pláty, 3 části krému, poslední na okraje)

Na krém můžeme dát ještě svařené lesní ovoce. Na největší velikost korpusu – 200g lesního ovoce ve zmraženém stavu.

Svařit s vanilkovým cukrem. Šťávu přecedit přes sítko. Využijeme pouze ovoce, které rozprostřeme na prostřední pláty na krém.

Poslední část krému rozetřeme na okraje.

Vyšleháme smetanu dotuha.

Zašleháme zbytek ingrediencí.

Necháme vychladit v lednici, dokud se nám neupeče korpus.

Krém rozdělíme na 4 části. Zdobičkou na každý plát naneseme krém. (3 pláty, 3 části krému, poslední na okraje)

Na krém můžeme dát ještě svařené lesní ovoce. Na největší velikost korpusu – 200g lesního ovoce ve zmraženém stavu.

Svařit s vanilkovým cukrem. Šťávu přecedit přes sítko. Využijeme pouze ovoce, které rozprostřeme na prostřední pláty na krém.

Poslední část krému rozetřeme na okraje.

Ingredience Zdobení a servírování

  • Ovoce dle výběru
  • moučkový cukr

Příprava Zdobení a servírování

Hotový dort ozdobíme ovocem podle chuti a sezóny.

Pocukrujeme moučkovým cukrem, který ovoce částečně konzervuje a udrží ho déle svěží.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept