Nejlepší marokánky jako od babičky

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
Zvol velikost porce Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Jak na ty nejlepší marokánky? Vyzkoušejte náš recept na toto klasické a oblíbené cukroví.

Ingredience

  • 20g másla
  • 10 g hladké mouky
  • 130 ml mléka
  • 4 lžíce cukru moučka
  • Vanilkové aroma nebo vanilkový extrakt
  • 160 g loupaných mandlí
  • 80 g kandovaných třešní
  • 80 g kandované pomerančové kůry
  • Čokoláda na polevu

Příprava

V hrnci smícháme mléko, cukr, máslo a mouku. Za stálého míchání zahřejeme a přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí.

Mandle nakrájíme na nudličky, pomerančovou kůru také a třešně na kostičky.

Vanilku, mandle, kůru a třešně přidáme do hmoty a odstavíme z plotny.

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Na plech vyložený papírem děláme z hmoty lžičkou hromádky. Nožem je můžeme mírně zploštit. Pečeme cca 10 minut než marokánky mírně ztmavnou.

Po vychladnutí je sundáme z papíru.

Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu a každou marokánku do ní namočíme a nebo potřeme štětcem. Necháme zatuhnout.

Tip na závěr : Nebojte se experimentovat a vyzkoušet různé druhy kandovaného ovoce. Báječné je i například sušené mango, které je samo o sobě sladké. Zajímavou kyselost zase dodá i granátové jablko – i když v tom případě už nejde o klasický recept.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept