Nejlepší nakládaný hermelín

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
5 Počet porcí
Pálí Pikantnost

Nakládaný hermelín, to je hospodská klasika nejen k pivu. Vyzkoušejte tento snadný recept!

Ingredience

  • 5 ks hermelín
  • olej podle velikosti sklenice
  • 1 ks červená cibule
  • 2 ks pálivá paprika (beraní rohy)
  • 2 špetky soli
  • 3 ks bobkový list
  • 2 paličky česneku
  • 5 kuliček nového koření
  • 10 kuliček černý pepř
  • 2 ČL sladké mleté papriky
  • 1 ČL chilli

Příprava

V misce smícháme rozmačkaný česnek se solí, sladkou paprikou a chilli. Tři stroužky česneku ponecháme v celku na později.

ny podélně rozkrojíme a z obou stran potřeme připravenou česnekovou čalamádou. Do každého hermelínu přidáme pár plátků na kolečka nakrájené cibule. Obě půlky hermelínu k sobě pevně přiložíme.

Na dno sklenice dáme trochu cibule a na ni položíme první hermelín. Přidáme pár kuliček pepře, nového koření a na vrch další dávku cibule. S vrstvením takto pokračujeme až do konce. Podél hermelínů zasuneme pálivé papriky pokrájené na tenké plátky, stroužky česneku a bobkové listy.

Po naplnění sklenice přelijeme hermelíny olejem. I ten vrchní hermelín musí být celý ponořený! Sklenici zavřeme a snažíme se zbavit případných vzduchových bublin (jemné údery na sklenici).

Nakládaný hermelín necháme přes noc odpočívat při pokojové teplotě, ráno dáme do lednice a za 5 dní můžeme podávat.

Tip na závěr : Výborný nakládaný hermelín nejlépe chutná podávaný s čerstvým chlebem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept