Nejlepší vepřová pečeně

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 90 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
Zvol velikost porce Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Česká klasika, kterou ocení celá rodina!

Ingredience

  • 1 kg vepřové pečeně
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sádlo
  • sůl
  • celý kmín
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky

Příprava

Maso ze všech stran důkladně pomažeme sádlem, osolíme a okmínujeme.

V kastrolu si rozehřejeme sádlo a maso opečeme ze všech stran. Poté ho dáme stranou na talíř.

Do kastrolu hodíme cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek na kousky, necháme změknout.

Cibuli s česnekem dáme do pekáčku a na to položíme maso. Zalijeme sklenkou vody.

Pekáček dáme do trouby rozpálené na 150 stupňů. Po 10 minutách snížíme na 120 stupňů a takhle pečeme další 1,5 hodiny.

Maso přendáme do jiné nádoby a necháme odpočívat ve vypnuté troubě. Omáčku přecedíme přes sítko a zahustíme jíškou. Ochutíme solí dle chuti.

Podáváme s brambory nebo s kaší.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept