Příprava
Maso ze všech stran důkladně pomažeme sádlem, osolíme a okmínujeme.
V kastrolu si rozehřejeme sádlo a maso opečeme ze všech stran. Poté ho dáme stranou na talíř.
Do kastrolu hodíme cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek na kousky, necháme změknout.
Cibuli s česnekem dáme do pekáčku a na to položíme maso. Zalijeme sklenkou vody.
Pekáček dáme do trouby rozpálené na 150 stupňů. Po 10 minutách snížíme na 120 stupňů a takhle pečeme další 1,5 hodiny.
Maso přendáme do jiné nádoby a necháme odpočívat ve vypnuté troubě. Omáčku přecedíme přes sítko a zahustíme jíškou. Ochutíme solí dle chuti.
Podáváme s brambory nebo s kaší.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář