Nejlepší zelné placky

Autor: MarcelaH HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Zelných placek už jsem ochutnala a zkoušela péct spousty, ale tyto jsou křupavé a perfektní.

Ingredience

  • 500 g kyselého zelí
  • 500 g hladké mouky
  • 1/2 kostky sádla (popř. másla)
  • škvarky (možno vynechat)
  • 1 vejce
  • 300 ml teplého mléka
  • 1 pytlík sušeného droždí
  • sůl

Příprava

Ze zelí slijeme přebytečnou vodu.

Všechny ingredience smícháme a dobře propracujeme vařečkou.

Troubu předehřejeme na 180°C.

Tvorba placek je nejnáročnější částí. Já používám gumovou stěrku, kterou naberu kousek těsta a roprostřu na pečící papír ve tvaru placky.

Na jeden plech se vejde cca 9 placek, podle toho jak jsou velké. V troubě se pak pečou dle tloušťky a trouby asi 10 minut do zlatova.

Tip na závěr : Placky je možné posypat paprikou nebo grilovacím kořením.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept