Příprava
Pro přípravu vanilkového krému svařte dohromady smetanu s cukrem a vanilkovými lusky, poté přidejte želatinu. Směs odložte na 24 hodin na chladné a suché místo. Po vychladnutí by směs měla mít konzistenci jako krém.
Skvělý a rychlý zmrzlinový dezet.
Pro přípravu vanilkového krému svařte dohromady smetanu s cukrem a vanilkovými lusky, poté přidejte želatinu. Směs odložte na 24 hodin na chladné a suché místo. Po vychladnutí by směs měla mít konzistenci jako krém.
V kastrůlku na mírném plameni nechte rozpustit čokoládovou polevu a rozmíchejte ji dohladka. Na pečicí papír nalijte malé množství čokolády o velikosti mince. Zbytek rozpuštěné čokolády přelijte do skleněné misky. Nafouknutý balonek pomažte rozpuštěným máslem a poté jej namočte do čokolády v misce. Odložte na pečicí papír a dejte vychladit. Až čokoláda ztuhne, praskněte balonek a odstraňte všechny jeho zbytky
Pomocí zdobicího sáčku naneste na dno čokoládové misky vanilkový krém a na něj rozložte plátky hrušky.
Navrch položte velký kopeček vanilkové zmrzliny Carte d’Or a ozdobte plátky mandlí.
Nakonec poprašte okraje dezertního talířku dokola zlatým a kakaovým práškem.
Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář