Nesmažené letní závitky

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 90 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
1 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Odlehčená verze asijské klasiky (recept na cca 20 kousků) – báječně lehký oběd nebo večeře.

Ingredience

  • zelenina – mrkev, okurka, červené/bílé zelí, paprika, ledový salát,..
  • čerstvé bylinky – koriandr, máta
  • ovoce – mango, avokádo
  • okořeněné a osmažené tofu
  • vaječná omeleta
  • vermicelli nudle
  • rýžový papír
  • sójovka, med, limeta, rýžový ocet

Příprava

Zeleninu a ovoce si nakrájíme na tenké proužky.

Tofu si nakrájíme na plátky, omeletu srolujeme a nakrájíme na centimetrové proužky.

Nudle uvaříme doměkka a vložíme do studené vody, aby se nám neslepily.

Do mísy si připravíme vodu. Prkýnko vydatně pokropíme vodou, položíme rýžový papír a opět navlhčíme, dokud nám papír nezačne měknout.

Vybrané suroviny klademe vždy doprostřed. Začneme balit tak, že přeložíme k nám bližší část papíru přes suroviny a pořádně utahujeme. Jakmile máme vše vtěsnané uvnitř, přiklopíme krajní konce a zamotáme zbytkem papíru.

TIP: Závitky podáváme s omáčkou ze sójovky, limety, medu a rýžového octa!

Tip na závěr : Dobrou chuť.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept