Nezahuštěná rajská omáčka

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Zdravější verze rajské omáčky

Ingredience

  • 1kg rajčat
  • 2ks cibule
  • 2ks mrkve
  • 3 bobkové listy
  • 6 kuliček nového koření
  • 4 kuličky celého pepře
  • 2 hřebíčky
  • 1 ČL skořice
  • trochu oleje (řepkový, slunečnicový)
  • 1 l vývaru (vody)
  • sůl, třtinový cukr

Příprava

Cibule si nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme trochu oleje a cibuli orestujeme do růžova.

Přidáme na tenčí kolečka nakrájenou mrkev, sůl, všechny kořenící kuličky, bobkové lístky, hřebíčky i skořici a vše také osmahneme. Potom přihodíme rajčata nakrájená na kostky.

Rajčatovou směsku zalijeme vodou a necháme 20 minut povařit.

Poté lžící vylovíme kuličky koření a bobkové listy.

Rozvařená rajčata rozmixujeme. Kdyby se ti rajská omáčka zdála hustá, ještě ji naředíme vývarem.

Pokud se nám zdá omáčka málo sladká, přidáme třtinový cukr dle chuti.

Tip na závěr : Podáváme s hovězím masem/mletými kuličkami, knedlíkem/kolínky. Co, kdo má rád. Dobrou chuť!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept